Ruhát és ételt osztottak

Írta:  2012.11.03.
Babgulyással és több zsák ruhával várta a rászorulókat a Jobbik a Lőrinci piac mellett. Több százan jöttek el.

Összesen 400 adag babgulyás főtt abban a hatalmas kondérban, amelyet a Jobbik kerületi szervezete és Ifjúsági Tagozata állított fel november 3-án délelőtt az Üllői út és a Haladás utca sarkán, a Jobbik utcai rendezvényeinek egyik megszokott helyszínén. Szükség is volt erre a mennyiségre, hiszen a meghirdetett időpontban már több száz fős sor kanyargott a felállított asztalok előtt.
− Nem ez az első eset, hogy ilyen rendezvényt tartunk. Szeretnénk egy picit könnyíteni azoknak a helyzetén, akik ilyenkor felkeresnek bennünket – mondta el Hartaházi Miklós, a kerületi szervezet elnöke hozzátéve: − Minden, amit ma szét tudunk osztani, kerületi polgárok adományaiból származik.
− Dicséretes dolog ez a cselekedet, ami nem az első ebben a kerületben. Egyre többen szorulnak rá erre az adományra, sajnos – kommentálta a kezdeményezést Mester István a kerületi szervezet honlapján.
A Jobbik az étel mellett több zsák ruhát is szétosztott ezen a délelőttön. Az ugyancsak adományokból származó ruhaneműek hamar gazdára találtak.