Újra áll a kettős kereszt

Írta:  2012.12.03.
Költekezés helyett emberi értékek. Ez a Jobbik ünnepi programja.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom idén harmadik alkalommal, adventi ünnepség keretében állított keresztet, a Lőrinci piac Haladás utca felőli részén. A Jobbik hagyományosan, minden évben állít adventi kereszteket az ország több száz pontján, Budapesten pedig szinte minden kerületben. A legforgalmasabb helyeket keresik, hogy minél több ember láthassa a kereszteket és felpillantva, talán mindenki elgondolkodjon a közelgő ünnep lényegén. Az eseményt Hartaházi Miklós a Jobbik XVIII. kerületi alapszervezetének elnöke nyitotta meg.
A karácsony közeledtével, először advent első hétvégéjén állunk meg egy pillanatra, hogy elmélkedjünk egy kicsit. Makai Tibor a Jobbik XVIII. kerületi alapszervezetének elnök helyettese elmondta, hogy céljuk, felhívni a figyelmet a karácsony valódi értékére a vásárlási és költekezési lázban égő emberek számára, hogy észrevegyék az ünnep nem a drága ajándékokról, hanem az összetartozásról szól. Ne ajándékokkal, hanem valódi jelenlétünkkel és a tartalmasan együtt töltött idővel fejezzük ki szeretetünket.
A kettős keresztekkel eszmeiségüket, egyházi elköteleződésüket fejezik ki. Végezetül az ünnepség ifj. Hegedűs Lóránt református lelkipásztor áldásával zárult.

Szent András eltörte a hegedűt

Az első gyertyaláng

Ádvent Burgenlandban

Joulupukki repülővel jött