Helyzetértékelő fórumok

Írta:  2012.12.10.
Országjárása keretében vendégeskedett egy kerületi fórumon Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.
November elején kezdtek országjárásba a Fidesz parlamenti képviselői, a párt elnökségének tagjai. Céljuk a politikai helyzet és a kormány eddigi munkájának és eredményeinek értékelése volt.
Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és országgyűlési képviselője, az Országjárás keretében, utolsó helyszínként a XVIII. kerületbe látogatott. A sorozat a Fidesz munkásságának értékelésére, a Fidesz tagok és szimpatizánsok tájékoztatására indított fórum volt. Kocsis többek között Szarvason és Pécsen is állta a felmerülő kérdések viharát. A témák az általánostól a konkrét, egyéni problémák megválaszolásáig mozogtak.

Kocsis úgy látja, hogy ha a kormány 200 hibát követett el, akkor 8000 pozitív áll a másik oldalon. Az ellenzék viszont csak a negatívumokat hangsúlyozza, csak azok hallatására ad teret a médiában. Így, az erős médianyomás ellen ki kell állni a mindennapi életben. Ugyanis, többek között szó sincs a sokat hangoztatott diktatúráról. A kormány elismeri, hogy néhány hibát elkövetett, de számtalan konfliktust kiállt az országért. Fordítsuk a figyelmünket az elért sikerekre. A Fidesz kormányzása alatt, nem csak, hogy nem vett fel több hitelt, hanem csökkentette annak összegét és közel 170 ezer embert rángatott ki a devizacsapdából.

A szimpatizánsok és a szavazók pedig a polgárok közül kerülnek ki, ahol sokat számítanak a véleményvezérek. Ezzel a sorozattal nekik is támogatást nyújtanak, hiszen minden felmerülő kérdésre választ adva, biztos háttér információt kaphatnak a kormányzati döntések, határozatok alakulásáról, az elvégzett munka mikéntjéről. Az információ pedig biztos érveket jelent. Végezetül fontos megjegyezni, hogy a Fidesz még nem kezdett választási kampányba, az Országjárás csak egy a kormány által nyitott kommunikációs csatorna volt.