Forgalmi rend változások Mindenszentek ünnepén és halottak napján

2021.10.26.

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság és társhatóságok idén is nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepek és a megemlékezések időszakában a temető környékén a zavartalan forgalomra. 

Az ünnepi időszakban a temető környékén a megszokott forgalmi rend az alábbiak szerint változik:

• 2021. október 30-án 00:00 órától 2021. november 1. 20:00 óráig tilos megállni Nefelejcs utca mindkét oldalán, a XVIII. kerület Ráday Gedeon utca és a Gergely utca között.

• 2021. október 30-án 07:00 órától 2021. november 1. 20:00 óráig lezárják a Reményik Sándor utcát.

Amennyiben gépjárművel érkeznek, vegyék figyelembe a megváltozott forgalmi rendet, és ennek megfelelően közlekedjenek, parkoljanak.

Tanácsok a temetőbe látogatóknak

• Vigyázzanak Értékeikre a temetőkben is, táskájukat ne hagyják rövid időre se őrizetlenül!

• Virágokat, koszorúkat a hivatalos árusoktól vásároljanak, mert előfordulhat, hogy egyesek a sírokról elvett csokrokat próbálják újból értékesíteni.

• Ne hagyjanak értékeket kocsijukban! • Ha rendkívüli dolgot látnak, szóljanak a biztonsági szolgálat tagjainak, vagy értesítsék a rendőrséget!

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság, Budapest Főváros XVIII. kerület Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyeleti Osztály munkatársaival, a helyi polgárőrökkel, valamint a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt-vel közösen biztosítják a Pestszentlőrinci temetőnél és környezetében a felügyeletet.