Gyorsan elfogytak az ételcsomagok

Írta:  2013.03.25.
A pestszentimrei posta előtt osztott élelmiszercsomagot a Magyar Szocialista Párt.

Az egy hónappal korábbi, zuhogó esőben megtartott ételosztó akcióhoz képest, a hideg szél ellenére, kegyeibe fogadta az időjárás a Magyar Szocialista Párt kerületi aktivistáit, akik március 22-én a pestszentimrei posta előtt 200 élelmiszer csomagot osztottak szét a rászorulóknak.
A tervezett 17 órás kezdést megelőzően háromnegyed órával már több tucatnyian várakoztak a helyszínen, így kicsit korábban kezdődött, majd hamar véget is ért az akció.
- Mintegy 40 perc alatt elfogyott az összes csomag, amelyben egyébként liszt, cukor, olaj, száraz tészta, krumpli és panírmorzsa volt – mondta Szaniszló Sándor, az MSZP vezetőségi tagja. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maradt 20-30 ember, akinek már nem jutott, de őket utólag kárpótoljuk. A csomagokat közadakozásból tudtuk összeállítani, most csak ennyire tellett az összegyűlt összegből.
A politikus hozzátette, hogy nyáron is szeretnének hasonló akciót szervezni.
- Tanulságos volt a mai nap abból a szempontból, hogy megtudtuk, akkor érdemes ilyet csinálni, ha legalább 300 csomagot ki tudunk osztani, hogy senki ne csalódjon – tette hozzá Szaniszló Sándor.