Útépítés a Kerékvágás úton

2021.11.19.

 

A Kerékvágás út még 1953-ban kapta a nevét a barázdált, rossz minőségű útja miatt. Napjainkig sem volt sokkal jobb a helyzet, de most rendeződik az útminőség, ugyanis szilárd burkolattal látják el az utca teljes szakaszát.

SKY 5251Szaniszló Sándor polgármester és Petrovai László alpolgármester egyeztetett a helyszínen a kivitelező céggel a munkálatokról, illetve azok várható befejezésének időpontjáról.

Az egyeztetés során kiderült, hogy a 900 méter hosszú, aszfaltozott út előreláthatóan jövő év februárig készül el. A munkálatok során új közvilágítást is kap az utca, továbbá az útépítéssel párhuzamosan a csapadékvíz elvezetését is megoldják árokkal.

A projektet a Budapesti Útépítési Program 225 millió forintos támogatásából, továbbá a XVIII. kerületi Önkormányzat 70 millió forintos önrészéből valósítják meg a Városrehabilitáció18 NZrt. bonyolításában.

Decemberben a Kettős-Körös és az Olaszfa utcában is elkezdődnek az útépítési munkálatok, később pedig további kerületi utcák kapnak szilárd burkolatot.