Körforgalom a biztonságért

Írta:  2013.03.29.
A tervek szerint 2014 őszéig készül el a Margó Tivadar és a Baross utca kereszteződésében a körforgalom, így megoldódik ennek a balesetveszélyes forgalmi csomópontnak a biztonságossá tétele.
A körforgalom tervezésére 10 millió forintot szánnak, a teljes beruházásra pedig 250 millió forintot szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés. Galgóczy Zoltán fideszes önkormányzati képviselő, fővárosi küldött úgy véli, hogy a megvalósulás valódi csapatmunka gyümölcse lesz.

– A kereszteződésben nagyon sok a baleset, és a biztonságossá tétele hosszú ideje megoldatlan probléma. A szándék már 2010 előtt is megvolt az átépítésre, a kerület szocialista vezetősége is megpróbálta elérni a korforgalommá alakítást. Akkor ez nem sikerült, most viszont sikeresen lobbiztunk Ughy Attila polgármesterrel és Kardos Gábor képviselőtársammal, így nincs akadálya annak, hogy az általam választási ígéretként is megfogalmazott beruházás elkészüljön – mondta Galgóczy Zoltán, akinek fővárosi küldötti tevékenységét élesen bírálta februárban az önkormányzati képviselő-testület szocialista frakciója. – 2012. január 1-je óta tevékenykedem ebben a pozícióban, és amint a testületi ülésen adott válaszomban is kifejtettem, eddig főleg háttérmunka, előkészítés folyt. Korábban is tevékeny voltam, idén azonban csattanós választ adhatok a kétkedőknek azzal a kapcsolatban, hogy igenis, van létjogosultsága ennek a tisztségnek.