Komfortos üdülőházak épülnek a gyermekeinknek

2021.11.24.

Bontás után jöhet a megújulás Balatonakalin, ahol elkezdődött a kerületünk tulajdonában lévő gyermektábor felújítása.

A szebb napokat megélt, később pedig elhanyagolt táborhoz sok kerületit kötnek kellemes, fiatalkori emlékek, köztük Petrovai László alpolgármestert is.

- A választási kampányban megígértük, hogy felújítjuk a tábort, és ezt be is tartjuk. Célunk, hogy újra gyermektáborként funkcionáljon Balatonakalin az üdülőnk, és elérhető nyaralást tudjunk biztosítani a kerületi iskolásoknak, fiataloknak - mondta a projekt kapcsán Petrovai László.

A felújításnak a kerületet ért kormányzati pénzelvonások sem szabhatnak gátat, bár lassítják, ugyanis így csak több szakaszban valósulhat meg. Első lépésként öt régi faházat bontanak le a Városgazda18 munkatársai.

- Költségvetésünk ebben az évben három új épület megrendelését tette lehetővé, melyeket jövő tavasszal újabb kettő követ, így 2022 nyarán az eddigi öt helyett újra mind a tíz szállásépület használatba vehető. A fürdőépületet ugyanakkor átépítjük sportfunkciós épületnek. Az új házak a régiekkel ellentétben már komfortosak lesznek, kis konyhával és fürdőszobával rendelkeznek majd – tudtuk meg az alpolgármestertől.

Miután elkészül az üdülőtelep, turnusonként 100 kerületi gyermek táboroztatására lesz alkalmas.