PRO URBE 2021.

2021.12.10.

Idén Ábrányi Béla vehette át a „Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre”  kitüntetést.

Ma délelőtt a Polgármesteri Hivatalban Szaniszló Sándor polgármester adta át több kerületi vezető és önkormányzati képviselő jelenlétében a 2021-es „Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre”  kitüntetést.

„Ha ma teszünk egy sétát a Lakatos-lakótelep azon részein, amit 35 éven keresztül képviselt, akkor szinte csak az általa kezdeményezett vagy megvalósított fejlesztéseket találhatjuk, akár a Görög domb felé járva, akár a Brenner pihenőparkhoz érkezve” – emelték ki a díjátadón Ábrányi Béláról, akit egyébként mindenki csak Béla bácsinak szólított.  

A „Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre” kitüntetés egy időszak kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért, egyéni teljesítményért, illetve alkotói munkaközösségek részére adható.

Béla bácsi 1990-től mint önkormányzati képviselő öt cikluson keresztül képviselte a Lakatos-lakótelepet a Képviselő Testületben. 1994-től 2010-ig Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzatának Településfejlesztési Bizottsága alelnökeként dolgozott, és a kerületi Vagyonkezelő felügyelőbizottságának volt tagja. Képviselőként és vállalkozóként is a kerületi lakosság szolgálatát tekintette az első számú feladatának, hivatásának.