Milyen lesz az Üllői út új arculata?

2022.02.17.

 

Beleshettünk a jövőbe: rehabilitáció és hatalmas fejlesztések.

A kerület és az Üllői út legnagyobb fejlesztési terveit mutatták be ma az Airport Event Center-ben megrendezett InnoK (Innovációs Központ) konferenciáján. Többek közt ingatlanfejlesztők, befektetők, pénzügyi szakemberek, építészek, városüzemeltetők és kerületünk vezetői vettek részt az eseményen. Színvonalas előadásokon és közös workshopokon ismerkedhettek meg a jelenlévők a jövőbemutató elképzelésekkel, tervekkel, lehetőségekkel.

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere a konferencia házigazdájaként nyitotta meg a rendezvényt, és már köszöntőbeszédében felvázolta, hogy milyen tervekkel és célokkal indítják útjára a nagyszabású projektet.     

- Bátran mondhatjuk, hogy a kerület legnagyobb fejlesztési elképzeléseit szeretnénk önök elé tárni, amelyek keretében mintegy 6,5 hektáron, 200 ezer négyzetméter lakás, üzlethelyiségek, különböző, a kerületi életet jobbá, színesebbé tevő beruházás fog megvalósulni. Mindez úgy, hogy szeretnénk megtartani azt az eredeti elképzelést, ami egy kertvárosra jellemző: kisvárosias, nyüzsgő, élhető. Olyan kerületet szeretnénk továbbra is fejleszteni, megtartani, ahol öröm lakni, ahol a második generációs szülők is jól érzik magukat. Sok fejlesztési elképzelés érkezik a kerületbe, viszont úgy gondoljuk, hogy ezeknek a legjobb helye az Üllői úton és környezetében van. Ezért szeretettel várunk minden potenciális befektetőt, hogy meggyőzzük őket arról, hogy érdemes a XVIII. kerületben fejleszteni, sőt ez üzletileg is megtérül – mondta bizakodva a polgármester.

Szaniszló Sándor és a konferencia szerevezőinek bizakodását igazolta a megjelent érdeklődők magas száma, akik látják a kerületünkben rejlő gazdasági potenciált.  

A konferencián bemutatott fejlesztési elképzelések, a településképi megjelenések mellett a fejlesztések várható gazdasági hatásait is vázolták. Az Üllői út gyakorlatilag egy erőteljes és pozitív újrapozícionálás előtt áll, aminek a végeredményeként a kerület igazi „Főutcájává” válhat. Ezáltal az egész kerület értékét növelheti, illetve az itt lakók életminőségét javíthatja.   

A Városrehabilitáció18 Nonprofit Zrt. az Önkormányzat közvetett tulajdonában álló gazdasági társaságként felel az új városfejlesztési koncepció létrehozásáért és megvalósításáért. Már több tervet is készítettek különböző területek hasznosíthatóságáról.

Az Innovációs Központ (InnoK) Pestszentlőrinc–Pestszentimre kerületének kutatási, fejlesztési és innovációs műhelye. Ezen a linken a kerületet érintő, már futó és lehetséges projekteket is látványos videókban ismerhetjük meg: https://budapest18.hu/innok-projektjeink/