Elkezdődik a kerület legnagyobb egészségügyi fejlesztése

2022.02.18.

 

Új szívultrahang, új altatógép, új telefonközpont, korszerűbb épület és még rengeteg nagy volumenű fejlesztés szerepel a többlépcsős projektben. Megmutatjuk a közlekedést érintő változásokat is.

 

Szaniszló Sándor polgármester Bacsik Györggyel, a Városrehabilitáció18 NZrt. vezérigazgatójával egyeztetett a Zsebők Zoltán Szakrendelő korszerűsítéséről. A munkálatok első fázisa február 23-án kezdődik el, ekkor a FŐTÁV vezetékeket váltják ki.  Utána új hőközpontot kap az épület, illetve a hőszivattyús hűtését is megoldják. Jelenleg 800 millió forint áll rendelkezésre a korszerűsítésekre, és további 85 millió forint eszközbeszerzésekre az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően.

A szakrendelőben kicserélik az összes nyílászárót, és hőszigetelik is, ugyanakkor a jelenlegi eszközkeretből orvosi készülékeket vásárolnak, szívultrahangot és altatógépet.

Szaniszló Sándor elárulta, hogy a rendelőt egy teljesen új telefonközpont-rendszerrel is ellátják, mert a jelenlegivel a betegek nehezen tudják elérni a szakrendeléseket.

Kerületünk idén további 900 millió forintot vár az Egészséges Budapest Programtól, ehhez az Önkormányzatunk további 400 milliót tud hozzátenni. Ebből épülhet meg a szakrendelő új, 200 négyzetméter alapterületű épületszárnya, illetve folytatódhatnak a korszerűsítések.  

- Ez a legfontosabb kerületi egészségügyi fejlesztésünk, és egy sokkal magasabb szolgáltatási színvonalat jelent majd a kerületi betegellátásban, miután elkészülünk vele – tudtuk meg a polgármestertől.

FEBRUÁR 23-tól változik a közlekedés a szakrendelő előtt

A távhőcsövek cseréje miatt február 23. és március 20. között a szakrendelő előtti közlekedés megváltozik. A mellékelt képen látható, hogy miként lesz megközelíthető a rendelő bejárata.