Segítünk az ukrajnai menekülteknek

2022.02.25.

A XVIII. kerületi Önkormányzat tíz háborús menekült család elszállásolását és teljes ellátását vállalta az Ukrajnában kialakul helyzet miatt.

Szaniszló Sándor polgármester és Petrovai László alpolgármester az önkormányzatunk tulajdonában lévő, délegyházi üdülőt ellenőrizték ma. Megkérték a Városgazda18 munkatársait, hogy már a mai nap folyamán készítsék fel a nyaraló területén lévő faházakat a menekültek fogadására.

- Budapest Főváros vállalta, hogy kétezer menekült részére biztosít férőhelyeket, és kerületünk csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Az önkormányzati nyaralóban tíz különálló, 4-6 személyes faházakban tudunk elszállásolni tíz családot, akiknek gondoskodunk a teljes ellátásáról is. Elkezdtük a hivatalos egyeztetést a kárpátaljai testvérvárosunkkal, Técsővel is, hogy miben és mikkel tudunk segíteni nekik, illetve tájékoztattuk őket, hogy az onnan érkező családokat is szeretettel várjuk – osztotta meg velünk a segítségnyújtások első részleteit Szaniszló Sándor.

A polgármestertől megtudhattuk azt is, hogy március 3-án a képviselő testületi ülésen előterjesztik a további lehetséges segítségekről szóló terveket a befogadott családok részére.