Tájékoztató a KSH lakossági adatgyűjtéséről

2022.02.28.

Tisztelt Kerületi Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapest 18. kerületében -  a hivatal elnöke által 2022-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló - lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. 

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 - Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei - 2022-ben folyamatos, havi rendszerességű
1942 - Lakossági utazási szokásai - 2022. április, július, október, 2023. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
2003 - Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról - 2022. április-június
2154 - Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Felvétel - 2022. február-április
2546 - Életkörülmény Adatfelvétel - 2022. áprilisától folyamatos, havi rendszerességű


Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatók választhatják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérjük, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen további felvilágosítás áll rendelkezésre.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

 

Budapest, 2022.02.28                                                  dr. Ronyecz Róbert s.k.

                                                                                       jegyző