Magyar Termék díjas lett a SkyCourt

Írta:  2013.09.06.
Rangos elismerésben részesült a Liszt Ferenc repülőtér 2. termináljának SkyCourt épülete. A modern acélszerkezet Magyar Termék Nagydíjat kapott.
Rangos elismerésben részesült a Liszt Ferenc repülőtér 2. termináljának SkyCourt épülete. A modern acélszerkezet Magyar Termék Nagydíjat kapott. A szerkezet, melyet a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. kecskeméti gyárában gyártottak, a hazai és a közép-európai piacon egyedülálló.
Nemzetközi viszonylatban létezik több, hasonló konstrukciójú létesítmény, amelyek szintén repülőterek, de olyan, amelyet a tervezési folyamattól kezdve a megvalósítás utolsó fázisáig ugyanaz a projekt csapat irányít és hoz létre, nincs több.

- Büszkék vagyunk arra, hogy acélszerkezet korábban nem kapta meg ezt a díjat, és büszkék vagyunk az építésben résztvevő több ezer szakember munkájára és legfőképpen arra, hogy ez az épület Magyarország kapujára, a repülőtérre került. A SkyCourt épülete az a bizonyos első benyomás hazánkról a külföldi turisták és üzletemberek számára, illetve honfitársaink is ezt pillantják meg először, amikor hazaérkeznek – mondta a díjátadó alkalmából rendezett szeptember 4-i sajtótájékoztatón Pintyőke Marcell, a KÉSZ marketing igazgatója.

A SkyCourt funkcióját tekintve elsődleges szempont a felhasználók kényelme, biztonsága és hangulata volt. Amellett, hogy a formák letisztultak, az anyag megmunkálás a tökéletességig kivitelezett, maximálisan kiszolgálja az utazóközönség igényeit, áttekinthető, kihasználható tereket biztosít. Maga a szerkezet egy szárnyat formál, amely a repülés szabadságát szimbolizálja. Arra törekszik, hogy az utazó a légi oldal felé történő nyitottsággal kényelmesen rá tudjon hangolódni a repülés élményére.

- A külföldi utasok is gyakran megállítanak és gratulálnak az épülethez. Azt hiszem, ennél nagyobb elismerést nem lehet kapni – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. – Az utazók körében végzett közvélemény kutatások pedig azt bizonyítják, hogy a reptéri atmoszféra és környezet tekintetében a Liszt Ferenc repülőtér a SkyCourt átadása óta Európa öt legjobb reptere közé került.

Stephan Schattney, a BUD Airport műszaki központjának igazgatója hozzátette, hogy a repülőtér már korábban is rendelkezett ikonikus létesítménnyel: az 1980-as években épült 2A terminál ugyanis a maga idejében ugyancsak a legmodernebb technológiát képviselte.