Tisztázták a kérdéseket

2022.04.14.

 

Tegnap délután a Lakatos-lakótelepen lakossági fórumon egyeztettek az Építő és Dolgozó utcák által körbezárt területre tervezett parkolóról.

Az egyeztetést azért szervezték, mert internetes fórumokon többen éltek kifogással a parkoló létesítése miatt. Részben a zöld felületet féltették, bár a városvezetés már korábban határozottan jelezte, hogy a jelenleg is aszfaltburkolattal rendelkező terület melletti zöld részek nem fognak sérülni, egyetlen fát sem vágnak ki.

Szaniszló Sándor polgármester, Kőrös Péter alpolgármester, Láng István, a körzet önkormányzati képviselője és Ábrányi Béla, a lakótelep ikonikus alakja és egykori képviselője közösen válaszoltak a lakosok felmerülő kérdéseire a fórumon.

Abban mindenki egyetértett, hogy a lakótelepen szükség van új parkolóhelyekre annak érdekében, hogy a lakosok szabályosan tehessék le az autóikat, és az össze-vissza parkolgatások ne okozzanak áldatlan állapotokat a környék utcáin. A fórumon elenyésző (egy-két fő) volt a parkolót ellenzők száma, és mint kiderült, főként az jelentette számukra a problémát a projekttel, hogy nem kaptak róla részletes tájékoztatást. Szaniszló Sándor ezért elnézést kért az érintettektől, és minden felmerülő kérdésre válaszolt a helyszínen.

A tervek szerint a parkolóban összesen negyven autó fér majd el, ezek közül két mozgássérült helyet és négy elektromos autók töltésére alkalmas parkolóhelyet alakítanak ki. Megfelelő behajtást biztosítanak majd a parkolóba, és közvilágítást is kiépítenek. A parkoló környezetébe pedig újabb fákat ültetnek.

A parkoló tervrajza megtalálható a képek között.