Gyurcsány nem ígér

Írta:  2013.10.10.
Nem szabad felelőtlenül ígérni – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Kondor Béla Közösségi Házban megrendezett lakossági fórumon. Nem is tartott hosszú programbeszédet.
− Elnézést, hogy késtem, egy barátommal főztem, mert most épp egy szakácskönyvet írok – lépett a közösségi ház színpadára Gyurcsány Ferenc október 9-én. A Demokratikus Koalíció elnöke és miniszterelnök-jelöltje ebben a közvetlen hangnemben tartotta meg lakossági fórumát.

A Havanna-lakótelep egyértelmű baloldaliságáról szóló mítosz fakulni látszott, amikor a volt miniszterelnök a helyszínre érkezett: Gyurcsány helyi ellenzői, akik már az esemény kezdete előtt táblákkal vonultak fel, és a Kondor Béla sétányon felállított hangosító berendezés segítéségével részleteket játszottak le az őszödi beszédből, az érkező elnök láttán karakteres hangot adtak nemtetszésüknek. A tiltakozók azonban – éppúgy, mint pár héttel ezelőtt, amikor Bajnai Gordonnak volt fóruma a Rózsa Művelődési Házban – kívül maradtak, így az eseményt nyugodt körülmények között lehetett megtartani.
− Nem szabad felelőtlenül sokat ígérni – mutatott rá Gyurcsány Ferenc. Feltehetőleg ez választási programjának egyik legfontosabb üzenete, mert többször elismételte: lett légyen szó akár a nyugdíjakról, akár az egészségügyről vagy az oktatásról. Az e tekintetben óvatos miniszterelnök-jelölt egyébként valóban nem is ígért semmit, ami azonban a hallgatóságát nem zavarta. A Kondor aznapi közönsége örömmel hallgatta a DK-elnök elsősorban kritikai észrevételeket megfogalmazó stand-upját, egészen addig, amíg az előadónak tovább nem kellett indulnia egy élő televíziós interjúra.
− Ott folytatjuk – ígérte már a fórum legelején Gyurcsány Ferenc.