Na de mi lesz az Üllői úttal?

2022.05.09.

Erre is választ kaptunk a Nemes utcában zajló útfelújítás kapcsán.

A XVIII. kerület összes főútvonala fővárosi üzemeltetésben van, de a pénzhiány miatt sajnos eléggé rossz állapotúak. A Nemes utcában a Címer és Rákóczi utcák közötti útszakaszt jelenleg felújítják, és öt nap múlva, péntek délután már újra teljesen birtokba vehetik az autósok.

Szaniszló Sándor polgármester ma reggel a munkálatok helyszínén nemcsak a Nemes utcát érintő felújításról osztott meg információkat, hanem több, a Budapest Közút Zrt. üzemeltetésében lévő, de a kerületünkben található útszakaszról is.

Teljes utak helyett nagyobb útfelületek

-A főváros többféle kerettel rendelkezik. Van, amikor teljes utakat tudnak építeni, de sajnos kormányzati támogatás nélkül most a főváros ilyenekre nem vállalkozhat, viszont nagyobb útfelületi hibákat ki tudnak javítani. Itt, a Nemes utcában is ennek lehetünk a szemtanúi, ahol most 1800 négyzetméternyi felületet aszfaltoznak újra. Egyébként több mint húsz olyan BKK üzemeltetésű útszakasz van a kerületünkben, amelyeknek a felújításáról jelenleg egyeztetünk – tudtuk meg a polgármestertől.

Szaniszló Sándor kitért két olyan útra is, ami a kerületi lakosok hétköznapjait igazán rázóssá teszik, mégpedig a Nagykőrösi és Gyömrői utak rossz állapotára.

Elárulta, hogy a Nagykőrösire jelenleg sajnos egyáltalán nincs forrás, a Gyömrői út felújítását viszont átvette a kormány a repülőtéri gyorsforgalom biztosítása miatt, így ott javulás várható.

Üllői út – jövő év eleje

A lengéscsillapítók nagy ellensége az Üllői út több szakasza is, ám itt pozitív változásokra számíthatunk a polgármester szerint.

- Folyamatosan lobbizik az önkormányzatunk a fővárosnál, hogy a XVIII. kerületi utakra, elsősorban az Üllői út felújítására sor kerüljön. Ez jelenleg tervezés alatt áll, és ennek kapcsán a legfőbb feladat, hogy az főútvonal alatt haladó nagynyomású vízvezetékeket kicseréljék. Ha elkészülnek a tervek, akkor előreláthatóan jövő év elején kerül sor a munkálatokra. Kiszedik a csöveket, lerakják az újakat, és úgy fogják az Üllői utat leaszfaltozni Kispest határától a Béke térig – avatott be minket a felújítás részleteibe Szaniszló Sándor.

A Nemes utca forgalmát és tömegközlekedését érintő változásokról ebben a posztban számoltunk be: https://www.facebook.com/BP18K/posts/5134695349943144

A környék lakóinak a munkálatok alatti türelmét köszönjük!