Bőven volt esemény a Sportkastélyban és a Bókay-kertben

Írta:  2013.11.03.
Mekkora apparátus működése szükséges ennyi kerületi rendezvény profi lebonyolításához? Ebből a cikkből megtudhatja.
Miközben szinte hétről hétre rendkívül gazdag programkínálatból választhatnak a kerületben élők, ha a Pestszentimrei Sportkastélyban vagy a Bókay-kertben kívánnak kikapcsolódni, valószínűleg kevesen gondolnak arra, hogy a rendezvények sikere érdekében milyen fontos háttérmunkát végeznek a létesítmények dolgozói.

A legtöbb ember munkája láthatatlan, hiszen a szervezés gondjai, örömei nem kerülnek nyilvánosságra. Akár a gyermeknap, a napközis tábor vagy éppen a Szeptemberi Kóstoló örömteli perceit éljük a „Bókayban”, akár egy sport- vagy gyermekrendezvény kapcsán látogatunk el a Sportkastélyba, minden felhőtlen perc mögött kemény csapatmunka áll.

Sport és zene

A sportrendezvények, koncertek mindig sikeresek. A Sportkastély október végéig több mint száz eseménynek adott otthont, és még hátravan a hagyományos szilveszter előtti nagy koncert, amelyet december 28-án rendeznek.
– Bár való igaz, hogy a legtöbb rendezvényt külsős vállalkozók szervezik, a megvalósításban már a munkatársaink közvetlen munkája is benne van. Nem kell másra gondolni, mint például arra, hogy egy versenyen, koncerten valamennyi szükséges eszköz a helyén legyen, de ugyanilyen fontos feladat a résztvevők és a közönség kiszolgálása, tájékoztatása is – mondta Szabó Renáta, a Pestszentimrei Sportkastély rendezvényszervezési vezetője.
A kerület nagyobbik sportcsarnokában idén lezajlott események közül kiemelkedik a februári amerikaifutball-torna, amely telt házat vonzott. Rendszeresek a létesítményben a ritmikusgimnasztika-versenyek is. Itt tartották tavasszal a Zoltán Erika táncversenyt, és itt játszotta egyes bajnoki mérkőzéseit a PLER férfi kézilabda-csapata.

– A belső feladatokon kívül munkatársaink segítik a termelői piac működését, és minden olyan rendezvényen megtalálhatók vagyunk, amely a Sportkastély körül folyik, legyen az utcabál vagy lecsófőző verseny – tette hozzá Szabó Renáta.
Jó tudni azt is, hogy a tűzoltósággal és a rendőrséggel együttműködve a biztonságra is kiemelten ügyelnek az épületben – amelynek befogadóképessége 1200 fő –, így mindig a váratlan helyzetekre is felkészülve várják a szórakozni vágyókat.

Népszerű a Bókay-kert

Tavasztól őszig, sőt télen is nyújt a Bókay-kert változatos pihenési és szórakozási lehetőséget. A parkot az üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan szépítik. Az átfogó átalakításoknak köszönhetően az idelátogató hamarosan rá sem ismer a folyamatosan megújuló kertre.
A Bókay-kert Pestszentlőrinc-Pestszentimre büszkesége, kevés olyan kerület van Budapesten, amelyik ilyen jó adottságú, rendkívül jól kihasználható közparkkal rendelkezik. Ezért nem is csodálkozhatunk azon, hogy a város más pontjairól és a szomszédos településekről is sok látogatót vonzottak például az olyan fesztiválok, mint a Szeptemberi Kóstoló és a Vasárnapi Vásári Vigadalom vagy akár a gyermeknapi kavalkád. Az idei szezonra megújult strandot pedig a helyieken kívül is egyre többen keresték fel a nyári forróságban.