Tájékoztató a 2021/2022. tanévben a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről

2022.05.12.

 

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult 

hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek 

részére az alábbiak szerint:

  • a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon,
  • a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon,
  • az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon.

A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az ingyenes évközi szünidei étkezés a gyermek(ek) részére - az alábbi időszakokban igényelhető:

  • nyári szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. június 15. (kedd), a szünet utáni első tanítási nap 2022. szeptember 1. (szerda). A nyári szünetben a szünidei gyermekétkeztetést az alábbi munkanapokon biztosítja az Önkormányzat: 2022. június 20. (hétfő) - 2022. augusztus 19. (péntek) /45 nap/.

Az intézményen kívüli szünidei gyermekétkeztetést Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ biztosítja.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a COVID-19 vírus következményeinek elhárítása érdekében a járványügyi készültség helyzetben a gyermek részére biztosított étel helyben fogyasztására nincs lehetőség.

A 2021/2022-es tanév nyári szünetében a szünidei gyermekétkeztetést az Önkormányzat az egyszeri déli meleg főétel gyermek(ek) részére (lakcímére) történő kiszállításával biztosítja.

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőt/Törvényes Képviselőt, hogy a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai 2022. június 10-ig személyesen keresik fel Önöket és nyújtanak segítséget a mellékelt 7. számú nyilatkozat kitöltéséhez.

Nyilatkozat a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez: Letöltés

                                                                                                            Dr. Ronyecz Róbert s.k.

                                                                                                                jegyző