Átadták a DHL új központját

Írta:  2013.11.03.
Augusztus óta működik a Budapest Airport területén a Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága.
Augusztus óta működik a Budapest Airport területén a Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding, amelyet decemberben követ a közúti és vasúti fuvarozással foglalkozó DHL Freight üzletág is. A közös telephelyet nyitotta meg a cég október 30-án.

Az új, mintegy 17 ezer négyzetméteres telephely a Budapest Airport Business Parkban található. A modern létesítmény közúton is könnyen megközelíthető, közvetlen eléréssel rendelkezik a repülőtérhez, és a jövőben logisztikai központként szolgál a DHL Global Forwarding és a DHL Freight számára. A két üzletág az új épület adottságainak köszönhetően hatékonyabban használhatja ki az együttműködésükben rejlő szinergiákat a nemzetközi és a belföldi szállítmányok kezelésében.

– Közép- és Kelet-Európa kiemelten fontos és dinamikusan növekvő régió vállalatcsoportunk számára. Az új központ mérföldkő a DHL folyamatos terjeszkedésében, a Budapest Airport területén megvalósuló beruházásnak köszönhetően megteremtjük az alapot ahhoz, hogy logisztikai szolgáltatásainkkal még hatékonyabban segítsük az ügyfeleinket – mondta Frank Appel, a Deutsche Post DHL vezérigazgatója a megnyitón, amelyen Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a beruházást.

Az új logisztikai központ létrejötte a XVIII. kerület szempontjából is nagy jelentőségű.
– Az önkormányzat alapvetően minden lehetőséget megragad, hogy részt vegyen a kerületben zajló fejlesztésekben, amelyek munkahelyeket jelenthetnek az itt élők számára – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester. – Ez a központ is egy ilyen lehetőség. A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a repülőtér vonzáskörzetében további munkahelyek jöjjenek létre és fejlődjön ez a régió, ami nemcsak kerületi, hanem egyben nemzetgazdasági érdek is.
Az új telephelyen a két DHL-üzletágnál összesen több mint 200 alkalmazott dolgozik majd, akik 18 ezer tonna légi és 16 200 tonna tengeri szállítmány fuvarozásáról gondoskodnak, valamint több tízezer konténer szállítását irányítják évente. Az épület 42 dokkolóállomással és 48 kapuval rendelkezik.