Ismerje fel időben a cukorbetegséget!

Írta:  2013.11.18.
November 11. és 17. között ismét megszervezte az Egy csepp patikahetet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Szűrővizsgálatokkal és kedvezményekkel vártak mindenkit.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt 2005-ben Erős Antónia hozta létre azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit. A televíziós műsorvezető azt vallja, hogy a cukorbetegen is lehet egészségesen élni. Ehhez csak néhány egyszerű szabályt kell betartani: egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, napi többszöri vércukorszintmérés és rendszeres orvosi ellenőrzés.

Az alapítvány a kezdetek óta évente kétszer, ősszel és tavasszal, szervezi meg az Egy csepp patikahetet. A rendezvény keretében egyes helyeken ingyenes, másutt jelképes árú szűrővizsgálatokat lehet igénybe venni, és kedvezményesen lehet gyógyászati segédeszközöket vásárolni. A Cseppont-patikákban pedig nemcsak ilyenkor van lehetőség egészségügyi szűrésekre, hanem egész évben. Jelképes összegért kérhetünk vércukor- és vérnyomásmérést, sőt a legtöbb helyen még koleszterinszint-ellenőrzést is.
A gyógyszerészek szerint ez egy jó kezdeményezés, és évről évre egyre több ember él a kedvezményes lehetőségekkel. Úgy látják, hogy az alapítvány rendezvényei nemcsak a cukorbetegségre hívják fel eredményesen a figyelmet, hanem más ahhoz kapcsolódó krónikus betegségekre is. A XVIII. kerületben több Cseppont-patika is található, ilyen a Szarvas, az Árnika, a Sárga Borostyán, a Lakatos és a Kondor gyógyszertár. Éljen a lehetőséggel, méresse meg vércukorszintjét évente legalább egyszer!