Idén is állított keresztet a Jobbik

Írta:  2013.12.04.
Advent kezdetén a megszokott helyszínen állított keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom.
Advent kezdetén a megszokott helyszínen állított keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A lőrinci piac Haladás utca felőli részén november 30-án tartott ünnepségen Makai Tibor XVIII. kerületi alelnök köszöntője után ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész tartott beszédet. A keresztet Lakatos Gabriella, Magyarország egyetlen roma származású lelkésze áldotta meg.

– Az advent a várakozásról szól. Őseink a fény eljövetelét ünnepelték. Akkor is reménykedtek, hiszen megszokták, hogy az Úr törvényeinek megfelelően évről évre a sötétség egyre veszít erejéből, és a fény győz – mondta bevezetőjében Makai Tibor. – 2013 esztendővel ezelőtt megszületett az emberiség megváltója, akinek hamarosan a születésnapját ünnepeljük. Vajon eközben gondolunk-e arra, hogy az általa hirdetett vallás törvényeinek megfelelően éljük-e napjainkat? Ebben az időszakban az ember számot vet önmagával. Ezzel a megemlékezéssel az a célunk, hogy mindenkinek segítséget nyújtsunk az önvizsgálathoz.
Hegedűs Lóránt – napi politikai utalásoktól sem mentes beszédében – az apostoli kettős kereszt üzenetéről is szót ejtett.
– Amikor erre a keresztre tekintünk, akkor Isten értünk vállalt engesztelő váltság halálának poklokig szálló, de bennünket az új élet csodájával megajándékozó szeretetét láthatjuk. Láthatjuk, hogy Isten mennyire ragaszkodik hozzánk. Nemcsak egyenként, hanem nemzetként is ¬– hangsúlyozta a református lelkész.