Ellentmondásos szocialista közlemény

Írta:  2014.02.05.
Az MSZP vezetésének kezdeményezésére Simon Gábor elnökhelyettes felfüggesztette párttagságát és minden, a pártban betöltött tisztségét, miközben a helyi szervezet kiáll mellette.
Miután kiderült, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese, a XVIII. kerületi ellenzéki összefogás országgyűlési jelöltje 240 millió forintos be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon, a szocialista párt országos vezetése kezdeményezte, hogy Simon Gábor - csütörtökre várható meghallgatásáig - függessze fel párttagságát.
Ezzel párhuzamosan az MSZP helyi szervezete szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében feltétel nélkül kiáll Simon Gábor mellett.
A Magyar Szocialista Párt XVIII. kerületi Frakciója megdöbbenéssel fogadta a kormánypárti sajtó hasábjain ma megjelenő rágalmakat, ugyanakkor a kampány időszakában nem ért bennünket váratlanul, hogy megkezdődött a kerületi demokratikus ellenzék közös jelöltjét érintő lejáratás, amely a jelenlegi hatalom kommunikációs gépezetének legjellemzőbb módszere.
Az rágalomhadjárat nem előzmény nélküli, és beleillik a jobboldal és az azt kiszolgáló médiumok évek óta megtapasztalt eszköztárába. A Magyar Szocialista Párt XVIII. kerületi frakciója tudja, hogy Simon Gábor tisztázni fogja magát az őt ért vádakkal kapcsolatban”
– áll a párt helyi szervezetének közleményében.