Adománygyűjtés a kettes terminálon

Írta:  2014.02.05.
Tovább növelte a támogatott szervezetek számát február elsejétől a Budapest Airport, mivel immár három szervezet gyűjthet adományokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján.
Tovább növelte a támogatott szervezetek számát február elsejétől a Budapest Airport, mivel immár három szervezet gyűjthet adományokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján. A meghívásos pályázat alapján kiválasztott szervezetek egy éven keresztül összesen hat helyszínen gyűjthetik az utasok adományait, amelyekből a várakozások szerint több millió forint is összegyűlhet. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport a 2A és a 2B terminál, továbbá a SkyCourt területén ad lehetőséget a pénzgyűjtő perselyek elhelyezésére.

Támogatási politikájával összhangban a Budapest Airport (BA) átszervezte az adománygyűjtés rendszerét a ferihegyi repülőtéren. Az új koncepció értelmében a repülőteret üzemeltető cég 12 hónapos időtartamra három szervezetnek ad lehetőséget arra, hogy egységes, a Budapest Airport arculati elemeit viselő perselyek segítségével adományokat gyűjtsön a repülőtér 2-es termináljának nem nyilvános (tranzit) részein.
A BA idén olyan szervezeteket keresett meg, amelyek kiszolgáltatott és leszakadó társadalmi csoportokhoz tartozó embereket, elsősorban gyerekeket támogatnak, a környezet és a természet védelme érdekében tevékenykednek, vagy kiemelt fontosságúnak tartják az önkéntes mozgalmak népszerűsítését és felkarolását. A meghívásos pályázatok értékelése alapján 2014-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WWF Magyarország és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány gyűjthet adományokat a repülőtéren. A következő pályázatot a jövő év elején hirdeti meg a cég.
A repülőtér üzemeltetője egyenként két-két perselyt bocsát a szervezetek rendelkezésére, amelyet a központi utascsarnok, a SkyCourt középső és galériaszintjén, valamint az A- és B-terminálokon található beszállókapuk közelében helyezhetnek el. Az eddigi tapasztalatok, valamint a Budapest Airport becslése alapján a kedvezményezettek az utasforgalom alakulásától függően évente akár 4-5 millió forint összegű adományra is számíthatnak.
Az adománygyűjtés új rendszerét Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelős igazgató mutatta be.
„A budapesti repülőtér, mint az ország egyik legfontosabb nemzetközi közlekedési csomópontja, kiváló helyszín a jótékony célú adománygyűjtő kezdeményezések számára. A Budapest Airport elkötelezett amellett, hogy ezt az adottságot felelősen, a lehető legmagasabb színvonalon, pártatlan és valóban jótékony célt szolgáló rendszerben valósítsa meg. Biztosak vagyunk abban, hogy utasaink továbbra is jelentős mértékben támogatják ezt a kezdeményezést és ezen keresztül az általunk kiválasztott szervezeteket” – fogalmazott az igazgató.
A BA egyébként az AviAlliance GmbH által vezetett, német, kanadai, amerikai és szingapúri befektetőkből álló konzorcium közös tulajdonában van. A repülőtér termináljai 2013-ban 39 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 8,5 millió utast szállítottak 34 ország mintegy 99 repülőterére.