Statisztikai felmérések a kerületben

Írta:  2014.02.23.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) különféle lakossági felméréseket szervez 2014-ben is az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) különféle lakossági felméréseket szervez 2014-ben is az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében. A mintavétel reprezentatív jellegű, vagyis a címeket véletlenszerűen választják ki. Az adatfelvételt a Statek Kft. igazolvánnyal rendelkező összeírói végzik, szigorúan önkéntes alapon.
A KSH ezt a tevékenységet a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján folytatja. Az egyedi adatokat kizárólag statisztikai céllal gyűjti, bizalmasan kezeli, és azokhoz harmadik fél nem juthat hozzá.
A felmérések a témájuk alapján hat csoportba sorolhatók:
– fogyasztóiár-összeírás;
– piaci felhozatal és árjelentés;
– munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételek;
– háztartások költségvetése, életkörülményei, havi naplóvezetés;
– háztartások költségvetése, életkörülményei, éves kikérdezés;
– utazási szokások.
Az első négy kategóriában egészen az év végéig folyik a felmérés. A háztartásokra vonatkozó éves felmérést március–áprilisban végzik, az utazási szokásokra pedig áprilisban, júliusban és októberben kérdeznek rá a szakemberek.
A lakosokat ezúton is arra kérjük, hogy kellő körültekintéssel, de segítsék az összeírók munkáját.