Ételt osztottak Lőrincen

Írta:  2014.03.03.
Meleg ételt osztott a rászorulóknak az MSZP XVIII. kerületi szervezete március 2-án. A vasárnap déli akció alkalmával mintegy 200 adag étel fogyott el.
− Tapasztalataink szerint elsősorban a lakótelepekről érkeznek érdeklődők, de jönnek kertvárosiak is – mondta Fehér Gábor, az MSZP XVIII. kerületi szervezetének elnöke a március 2-i melegétel-osztás tapasztalatairól. – A bennünket felkereső emberek öltözetét, viselkedését látva jól látható, hogy ma már nemcsak a legszegényebbeknek, hanem az alsó középosztálybelieknek is gondot okozhat az, hogy rendszeresen meleg ételhez jussanak.

Az elnök tájékoztatása szerint az MSZP az elmúlt három hónapban már a negyedik ilyen eseményt szervezte a kerületben. A meleg étel mellett főként hidegétel-csomagot adnak a rászorulóknak, de előfordult már az is, hogy ruhát osztottak.
− Amikor ruhagyűjtést hirdetünk, meglepő módon százas nagyságrendben érkeznek az adománycsomagok. Ruhára, ellentétben az étellel, elsősorban a hajléktalanoknak van szükségük – magyarázta Fehér Gábor.
A párt a korábbi ételosztásokat közterületeken tartotta, például a lőrinci piacon, illetve Pestszentimre utcáin, terein, ezúttal viszont a kerületi MSZP-iroda adott helyet az eseménynek.
− Nagyon sajnáljuk, hogy az ilyen rendezvényeket ma már nem lehet a főváros közterületein tartani, hiszen folyamatosan nagy szükség van rájuk – vélte a kerületi szervezet elnöke. − Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most is 150-200 adag étel fogyott el.