Ajándék technikai csomagok

2022.08.25.

Minden kerületi általános iskolás minőségi technikai csomaggal kezdheti az új tanévet a XVIII. kerületi Önkormányzat jóvoltából.

Az iskolakezdés sok család pénztárcáját érinti érzékenyen, ráadásul idén mintegy 50 százalékkal többe kerülnek a tanszerek az előző évhez képest.

Önkormányzatunk a nehéz gazdasági helyzete ellenére is próbál segíteni az iskolakezdésben, és ez a segítség most megközelítőleg 7800 gyermeket és a családjaikat érinti.

Mintegy 20 millió forintért vásárolt az önkormányzat technikai csomagokat, amelyeket a tanévkezdés első napján az iskoláikban vehetnek át a kerületi diákok.

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere és Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke közösen vették át ma a gyártó, illetve forgalmazó cég telephelyén az összeállított csomagokat. Sok-sok doboz várja felcímkézve, hogy a következő napokban eljussanak a kerületi iskolákba.

A technikai csomagokat a pedagógusok és szülők tanácsai alapján állították össze, így biztos, hogy minden egyes eleme hasznos lesz.

Önkormányzatunk külön figyelmet fordított arra, hogy kizárólag jó minőségű tanszereket kapjanak a gyerekek, ennek köszönhetően az eszközök akár a tanév végéig is kitarthatnak.Természetesen az 1-2., 3-4. és 5-8 évfolyamos diákok eltérő igényeit is figyelembe vették, így mindenkit a számára megfelelő tanszerekkel ajándékoznak meg.

Sok sikert kívánunk a diákoknak az új eszközökkel az új tanévhez!