Morvai Krisztina is kormányképesnek tartja a Jobbikot

Írta:  2014.03.11.
Kormányképesnek tartja a Jobbikot Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő és Makai Tibor, a 15. számú választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.
Megtelt a Kondor Béla Közösségi Ház nagyterme március 6-án a Jobbik Magyarországért Mozgalom XVIII. kerületi szervezetének Nemzeti estek elnevezésű fórumán. Bevezetésként az április 6-i országgyűlési választásokra utalva Makai Tibor elmondta, hogy a Jobbik az egyetlen olyan politikai erő, amelynek részletes kormányprogramja van.

– Nincs olyan társadalmi csoport, nincs olyan foglalkozású ember, aki ne találná meg ebben a programban a rá vonatkozó részt – hangsúlyozta a politikus.
Egyúttal kijelentette, hogy ha bárki talál az interneten is olvasható 84 oldalas dokumentumban rasszista utalást, akkor lemond a képviselő-jelöltségről.
– Ha valaki egyetlen szót talál benne, ami faji vagy vallási megkülönböztetésre utal, akkor én nem fogok indulni a választáson. A program, amelyben számos akadémikus, tudós ember munkája is benne van, egyértelműen mutatja, hogy kormányzóképes a Jobbik.
Morvai Krisztina a támogatásáról biztosította a képviselőjelöltet, majd azt a kérdést boncolgatta, hogy vajon lehet-e ellenállásra biztatni az embereket mindaddig, amíg azok lelkileg megalázottak, meggyötörtek. Véleménye szerint az 1990-es változás óta eltelt időszakban a politikusok a lényeggel, az emberek érzéseivel, életével nem törődtek.
– A politikának arról kellene szólnia, hogy a politikusok éreztessék az emberekkel, hogy fontosak, értékesek, és szükség van arra, hogy az országban maradjanak – mondta Morvai Krisztina. – Gyalázatos dolog az, hogy a rendszerváltozáskor senki nem tette fel a kérdést, hogy mi lesz az emberekkel. Olyan politikusok kerültek hatalomra, akik döntéseikkel ilyen rossz helyzetbe hozták az országot, hogy gazdasági menekültként százezrek mentek külföldre.
A politikus hozzáfűzte, hogy szerinte Magyarország jelenleg nem tekinthető egyenjogú uniós tagállamnak, hanem inkább egy harmadik világbeli országra hasonlít, ahol például a bűnözéstől való félelem a hétköznapok része.