Elsöprő győzelem, Kucsák az élen

Írta:  2014.04.07.
Másodszor is elsöprő győzelmet aratott az országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP. A kerület képviselője Kucsák László lehet.
A külképviseleteken leadott voksok és az átjelentkezők szavazatainak összeszámolása után derül ki, ismét kétharmados többséggel nyerte-e a Fidesz-KDNP pártszövetség az országgyűlési választásokat. „A külképviseleteken leadott listás és egyéni szavazatokat és az átjelentkezők voksait csak később, legkorábban április 12-én összesítik. Mind a 106 egyéni választókerületben van ugyanis egy szavazókör, amelyben 6-án este nem bontották ki az urnát. Az ebben található helyi szavazatokhoz a választást követő hatodik napon keverik hozzá a külképviseletekről hazahozott voksokat és a másutt szavazó átjelentkezők szavazólapjait” – tájékoztat ezzel kapcsolatban az MTI.

A XVIII. kerületet felölelő 15. számú Budapesti választókerületben egyelőre Kucsák László fideszes képviselő-jelölt, a kerület alpolgármestere, 22 szavazattal vezet a szocialista Kunhalmi Ágnes előtt, aki a Simon-ügy és a diplomabotrány ellenére élvezi a baloldali szavazók bizalmát. Mivel a harmadik helyen álló jobbikos Makai Tibor 15,42 százalékot szerzett, a verseny Kucsák és Kunhalmi között dőlhet el.

Sok kerületi ment el szavazni