Füllentésen érték a szocialista lapot

Írta:  2014.04.28.
Ismét képtelenséget állított egy önkormányzati akcióról a kerületi szocialisták lapja. A kimutatható hazugságot ezúttal az Index leplezte le.
Jó minőségű, minden előírásnak megfelelő lisztet kaptak a húsvéti élelmiszercsomagban a 65 év fölötti kerületi nyugdíjasok – ez derült ki az Index cikkéből.

Jó minőségű, minden előírásnak megfelelő lisztet kaptak a húsvéti élelmiszercsomagban a 65 év fölötti kerületi nyugdíjasok – ez derült ki az Index cikkéből.
Az internetes portál azért kezdett nyomozásba, mert a kerületi szocialisták lapja olyan fotót tett közzé, amely szerint két éve lejárt szavatosságú liszt került a csomagokba. A XVIII. kerületi önkormányzat hivatalos nyilatkozatban cáfolta a felvetést. Az önkormányzat a lisztcsomagokat a hajléktalangondozással foglalkozó, ezért az élelmiszerosztásban nagy gyakorlattal rendelkező Tiszta Forrás Alapítványnak adta át kezelésre. Az alapítvány szakemberei átvizsgálták a kapott szállítmányt, és mindent rendben találtak. Ezt erősíti az is, hogy az ételosztás óta eltelt hetekben senki sem jelentkezett panasszal.
Az Index felveti: honnan szerezte tehát a szocialista lap a bemutatott fotót? Az önkormányzati nyilatkozat szerint manipulált képről van szó, amelynek publikálása jól illeszthető a csúsztatások és hazugságok hónapok óta tartó sorozatába, amellyel az önkormányzatot próbálják lejáratni. A közlemény szerint „nem véletlenül: a Simon Gábor-ügy erősen megtépázta a helyi vezető szocialista politikusok, Kőrös Péter és Szaniszló Sándor hírnevét, akik saját szerepüket szeretnék saját tagságuk előtt bármi áron visszaerősíteni”.