Markáns jobbikos EP-képviseltre számít Kovács Béla

Írta:  2014.05.11.
Sikerben reménykedik a május 25-i EP képviselő választáson Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje.
Győzelemnek értékelte a Jobbik Magyarországért Mozgalom április 6-i országgyűlési választásokon elért eredményeit Kovács Béla, a párt európai parlamenti képviselőjelöltje, és még nagyobb sikerben reménykedik a május 25-i EP képviselő választáson.

- Áprilisban az eredményvárón három előzetes kívánságomból kettő teljesült – mondta a Jobbik XVIII. kerületi szervezetének május 8-i Nemzeti Estjén Kovács Béla. – A 20 százalékos eredményt elértük és több mint 20 parlamenti képviselőnk lett. Igaz egyelőre a pártok közötti második helyet nem sikerült megszereznünk, de higgyék el, hogy május 25-én legyőzzük az MSZP-t.
A Brüsszelben jelenleg független EP-képviselőként dolgozó politikus úgy véli, hogy a Jobbik 25 százalékos, vagy afölötti eredményt is elérhet az EP-választáson.
- Tény, hogy azok a pártok érnek majd el jó eredményt, akik a saját, állandó szavazótáborukat mozgósítani tudják – tette hozzá Kovács Béla, megjegyezve, hogy szerinte a részvételi arány rendkívül alacsony lesz, azaz nem éri majd el a 30 százalékot. – Még többen lesznek ugyanis azok, akik nem mennek el, mert nem érdekli őket ez a szavazás. Érdemes megemlíteni, hogy nem csak Magyarországon, hanem az unióhoz 2004 után csatlakozott kelet-európai országokban is hasonló hangulatra, alacsony szavazási részvételre lehet számítani.
A képviselő elmondta azt is, hogy a Jobbiknak szilárd elhatározása egyrészt, hogy megszerzi a második helyet a pártok között az EP-választáson, a 2018-as itthoni választás után pedig kormánypozícióba kerül.
- Természetesen ehhez nagyon sokat kell dolgozni itthon is és Brüsszelben is, ahol remélem, hogy rajtam kívül legalább 5 jobbikos képviselővel tehetem majd ezt – fogalmazott Kovács Béla.
A politikus úgy véli, hogy az Európai Unióban tartanak attól, hogy az előzetes felmérések alapján, akár 120-150 EU-szkeptikus képviselő is bekerülhet a parlamentbe. Szerinte ennek a jelenségnek az oka, hogy a kelet-európai emberek többségét szegénységbe döntötte az uniós tagság. Kovács Béla szerinte ennek egyik egyértelmű jele a megélhetés miatti nagyszámú elvándorlás is, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy neki is, és a többi nemzeti érzelmű képviselőnek is kötelessége azon dolgozni, hogy visszahozza Magyarországra a külföldön dolgozó magyarokat.