Hajnalig mentettek az áradás napján

Írta:  2014.08.11.
Reggel ötig küzdöttek a kerületre zúduló vízzel a Városgazda munkatársai és az önkéntes katasztrófavédők a múlt szerdán.

Ritkán látott esőmennyiség zúdult a fővárosra augusztus 6-án szerdán, és ennek java is a dél-pesti régió, szorosabban a XVIII. kerület utcáit árasztotta el. A mélyebb pontokon fekvő létesítmények – garázsok, pincék – pillanatok alatt víz alá kerültek, a csatornák megteltek, az árkok és a csapadékvíz-elvezetők pedig nem bírták az extrém terhelést.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai önkéntes katasztrófavédőkkel együtt vonultak ki, hogy az elárasztott területeket vízmentesítsék. Hajnal ötig dolgoztak 6 szivattyúval és 3 szippantós kocsival. A Városgazda munkatársai a Kétújfalu utca és a Tarkő utca kereszteződésénél, valamint a Nagybánya utcában már az eső lezúdulásakor megjelentek. Jelen voltak Pestszentimrén és a Lakatos lakótelepen is.

Székely Péter, a kerület katasztrófavédelmi referense vezetésével telefonon folyamatosan fogadták a bejelentéseket. Ezalatt három kerületi képviselő − Kádár Tibor , Dámsa József és Bauer Ferenc – önkéntesen csatlakozva a mentőmunkához a körzetét járta a helyzet felmérésére, a problémák zökkenő mentes kezelése érdekében.