A jövő zöld - üzeni az LMP

Írta:  2014.10.03.
Sajtótájékoztatóval egybevont kötetlen beszélgetésre invitálta az érdeklődőket az LMP és az Ökopolisz Alapítvány október elsején a Zila Kávéház télikertjébe. Szó esett Budapest jövőjéről és a dél-pesti régióban rejlő lehetőségekről.

A Lehet Más a Politika által létrehozott Ökopolisz Alapítvány 2013 júniusa óta működik Budapesten. Célja a „zöld gondolkodásmód” elterjesztése, az ökopolitikai alternatívák megfogalmazása, népszerűsítése és érvényre juttatása a helyi döntéshozatali folyamatokban. Nézeteiket az igazságosság, fenntarthatóság, részvétel hármas egysége alapján fogalmazzák meg. Számos európai szociális és civil szervezettel karöltve dolgoznak egy befogadóbb és fenntartható közösség létrehozásán.

A rendezvényen szakértők vázolták fel a zöldebb Budapestet képét, külön kitérve a dél-pesti városrészre. Előadást tartott többek között Gergely Erzsébet, az Ökopolisz Alapítvány ügyvezető igazgatója és Pongrácz Gergely mérnök, közlekedésfejlesztési szakértő. A programot Zarándy Zoltán, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának alelnöke, az LMP XVIII–XIX. kerületi oktatási bizottságának tagja vezette. A eseményen részt vett Schiffer András országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke és Kassai Dániel kerületi polgármesterjelölt is. Az est kötetlen beszélgetéssel zárult, amelynek keretében az érdeklődők személyesen is megismerkedhettek az LMP kerületi jelöltjeivel és a programjaikkal. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte.