Az év legsikeresebb vállalkozója

Írta:  2014.12.17.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kapta Az év vállalkozója díjat.
Az elismerést hagyományosan december 5-én, a vállalkozók napján adják át, odaítéléséről pedig a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöksége dönt.

A díjat nemcsak nagyvállalatok vezetői, hanem kis- és középvállalkozások irányítói is megkaphatják a szakterületükön elért kiemelkedő teljesítmény elismeréseként. A VOSZ Demján Sándor ügyvezető elnök személyes javaslatára részesítette Jost Lammerst a díjban. A rangos elismerést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a Művészetek Palotájában rendezett gálán.
A Budapest Airport az elmúlt években nemcsak hogy átvészelte a Malév elvesztését, a súlyos pénzügyi válság ellenére is megvalósítva mintegy 330 millió eurós beruházási programját, hanem stabilizálta is a pénzügyi helyzetét.
Jost Lammers a díj átvételekor hangsúlyozta: „Úgy gondolom, hogy a díj nem elsősorban a személyemnek, hanem a Budapest Airport valamennyi munkatársának, légitársasági és földi partnercégeinknek szól, hiszen az eredményeket is közösen értük el. Az idei, várhatóan rekordforgalmú évben sikerült tovább erősítenünk Magyarország pozícióit a nemzetközi idegenforgalomban, hozzájárulhattunk a magyar gazdaság fejlődéséhez. Továbbra is az a célunk, hogy a budapesti a régió legdinamikusabban fejlődő repülőtere legyen, korszerű, valódi utazási élményt nyújtó szolgáltatásokkal.”