Együtt gyászol a kerület

Írta:  2015.02.07.
A bajtársakkal együtt az önkormányzat vezetői és kerületiek egész tömege emlékezett a ma hajnalban halálos balestet szenvedett két rendőr tiszthelyettesre.

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Demecs Gergely (1979) rendőrtörzsőrmester és Windt Bálint (1993) rendőrőrmester február 7-én, a hajnali órákban szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében életét vesztette.


  A rendőrkapitányság parkolójában 18 órakor megszólaltak a rendőrautók szirénái, és az épületnél a két tragikus körülmények között elhunyt rendőr emléke előtt gyertyagyújtással egybekötött néma megemlékezéssel tisztelegtek a családtagok, a kollégák, a barátok, mentősök, tűzoltók, polgárőrök, önkormányzati képviselők és kerületi lakosok. Ott volt Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő is.
Ughy Attila a közösségi oldalán is részvétét nyilvánította a két fiatal rendőr hozzátartozóinak, barátainak. Így fogalmazott: „Mélyen osztozom a fájdalomban, és őszinte részvétem fejezem ki a családtagoknak, a hozzátartozóknak, a barátoknak, ismerősöknek, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság minden munkatársának.”