Adomány az utasoktól

Írta:  2015.03.16.
Csaknem 2,6 millió forint gyűlt össze a Budapest Airport területén kihelyezett hat adománygyűjtő perselyben az elmúlt év folyamán.
Csaknem 2,6 millió forint gyűlt össze a Budapest Airport területén kihelyezett hat adománygyűjtő perselyben az elmúlt év folyamán. A repülőtéren megforduló utasok három szervezetnek, a WWF Magyarországnak, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Magyar Önkéntesküldő Alapítványnak a tevékenységét támogathatták.
Az adományokat március 11-én adták át a repülőtéren. Szarvas Gábor a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy a repülőtér a gyűjtés megszervezésével próbált segíteni a társadalmi szerepet vállaló szervezeteknek, és azoknak az utasoknak, akik a hasonló nemes célokért hajlandóak némi anyagi áldozatra.

- Úgy gondolom, jelentős összeg gyűlt össze, és az akció idén is folytatódik – mondta Szarvas Gábor.
A WWF Magyarország számára 1 158 000 forint gyűlt össze. Sipos Katalin, az alapítvány igazgatója szerint a szervezet stabil működésének fontos eleme az adománygyűjtés.
Harrach Péter Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke azt mondta, hogy a rászoruló gyermekek segítése nagy felelősség.
- A most kapott 624 825 forintot a szolgálat egészségügyi tevékenységére fordítjuk, legyen szó kisebb műtétekről, vagy akár orvosi eszközök beszerzéséről – fogalmazott Harrach Péter.
Az önkéntesküldő alapítvány számáras 807 ezer forint gyűlt össze. Molnár Zsolt az alapítvány kommunikációs vezetője hangsúlyozta, hogy a 12 éve működő civil szervezetnél évről-évre egyre több fiatal jelentkezik önkéntesnek.
- Ők szinte minden földrészen vállalnak 3 hónaptól egyéves időtartamra szolgálatot. Az utóbbi időben a magyar kormány is felismerte az önkéntesség fontosságát, és a Földművelésügyi Minisztérium már a második ciklusban küld ki mezőgazdasági szakembereket, akik legutóbb Azerbajdzsánban, Beninben és Indiában jártak. Az önkéntesség hozadéka, hogy a kinti tapasztalatok visszakerülnek hozzánk. Március végén lesz egy konferencia, amelyre több mint 13 országból közel nyolcvanan érkeznek, és beszámolnak a munkájuk során szerzett tapasztalataikról. Az utasok adományából ezt a konferenciát tudjuk finanszírozni.