Hétköznapi emberek, hétköznapi tájak...

Írta:  2011.02.25.
Az ember és környezete címmel Pósfainé L. Kovács Júlia festőművész-rajztanár munkáiból nyílt kiállítás február 9-én a Pestszentimrei Közösségi Ház Klub Galériájában. A képekhez ráhangolódásképpen gitáron Draskóczy Zoltán előadóművész közreműködött.
 
Pósfainé L. Kovács Júlia képeiről melegség árad, a témaválasztása is sejteti, hogy a természetes környezet és a hétköznapi emberek érdeklik.
„Mintha az idő állt volna meg ezeken a képeken. Tényeket rögzítenek egy lassan eltűnő világról.” – mondta megnyitóbeszédében Bakosné Baár Tünde, a kerületi rajzmunkaközösség vezetője.
„Ha a festmények rendelkeznek azokkal a művészi értékekkel, mint az absztrakt képek, akkor a felismerhető formák gazdagítják a tartalmat és közérthetőbbé válnak az alkotások” – mondta Pósfainé L. Kovács Júlia.
 
A hagyományos olajtechnika mellett sokat fest vízfestékkel, de kedveli a pasztellt is. Készített rézkarcot, fametszetet és linometszetet is. Több egyéni és csoportos kiállításon szerepelt. Jelenleg kerületünkben él, és dolgozik.