Ismerős-ismeretlen, vörös és fekete

Írta:  2011.02.25.
Daradics Árpád és Pető Hunor nemzetközileg elismert, kerületi művészeknek „Alkalmi” címmel nyílt kiállítása február 10-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

Daradics Árpád képzőművész főleg a 60-as, 70-es évek vagy annál régebben készült amatőr fotósok talált vagy vásárolt, sokszor nagyon rossz állapotban lévő fényképeit használta fel műveihez. Ezeket a fekete-fehér fényképészeti eljárással készült képeket tette „színessé”. De nem a szokásos módon, hanem vörös színnel, számítógépes grafikai megoldással. Így a fotók új tartalmat, mondanivalót kaptak.
Pető Hunor képzőművész képeinek alapjául az OSB (műgyantával ragasztott fenyőfaforgácslap) szolgál.
 „A nagyon hasonló, de mégis egyedi alapra készített képei egyszerre hozzák játékba az ismerős-ismeretlen, egyedi és sokszorosított, azonos és különböző kérdését. Alapvetően fogalmi-karakterű művei mindazonáltal kiegyensúlyozott, harmonikus kompozíciók”- írta a képzőművészről Tatai Erzsébet művészettörténész. 
Az egyedi alapra készített képei egyszerre hozzák játékba az ismerős-ismeretlen, egyedi és sokszorosított, azonos és különböző kérdését.
 
A Kondor Béla Közösségi Házban február10-én az „Alkalmi” című tárlaton Lévai István Zoltán alpolgármester és Kiss Marianna a ház igazgatója köszöntötte a vendégeket. A kiállítást Szombathy Bálint képzőművész, művészeti író, szépségkutató nyitotta meg, közreműködött Ladjánszki Márta és Koroknai Zsolt.