Pitypang óvoda: öngondoskodás egy jó cél érdekében

Írta:  2011.03.09.
Adaptálásra felkínált öt piacképes „Jó gyakorlat” olyan egyedi bevételi forrást biztosított a Pitypang Óvodának, amelyből finanszírozhatóvá vált a csoportok világításának korszerűsítése, valamint szakmai eszközök beszerzése mintegy hárommillió forint értékben.
 
A közoktatásban eddig nem ismert „piaci lehetőségekre” időben reagálva, az elsők között csatlakozott a Pitypang Óvoda az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázati programhoz.
– Az öt „Jó gyakorlat” egységben jeleníti meg a magyar óvodapedagógia hagyományos és új fejlesztési területeit. 32 város, község és 9 fővárosi kerület önkormányzatával kötöttünk szerződést, amiben megállapodtunk a szolgáltatásokról. Összesen 72 intézmény nevelőtestülete, több száz pedagógus ismerte meg a projekt során szakmai értékeinket – hangsúlyozta Knizner Anikó, a Pitypang Óvoda vezetője, a program szakmai irányítója.
Tavaly júniusig 32 bemutatóval és konzultációval egybekötött szakmai napot szervezett a Pitypang Óvoda.
A „Jó gyakorlatok” program eladása összesen több mint 16 millió forint bevételt eredményezett. Ennek jelentős részét a többlet feladatok ellátásáért, a nevelőtestület megbízási díjára és ezek járulékaira fordította az intézmény, melyből közel 3 millió forintot ajánlott fel a nevelőtestület az óvoda fejlesztésére, szakmai eszközök beszerzésére, valamint a gyermekek által használt helyiségekben a korszerűtlen világítótestek cseréjére.
Március 2-án, a Pitypang Óvodában Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte, hogy ez a kis közösség öngondoskodó módon fogott össze egy jó cél érdekében.