Fiatalok a XI. Ifjúsági Művészeti Fesztiválon

Írta:  2011.03.09.
A XI. Ifjúsági Művészeti Fesztivál keretében fotóművészeti pályázatot hirdetett a Kondor Béla Közösségi Ház. A beérkezett alkotások kiállításának megnyitó- és díjkiosztó ünnepségének március 2-án az intézmény adott otthont. A rendezvényen a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei közreműködtek.
 
A Kondor Béla Közösségi Ház a kezdetektől felvállalta a budapesti középiskolások képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításának megszervezését, megrendezését és díjazását. A fotóművészeti pályázatra 27 tanintézményből, 94 alkotó, 401 pályamunkája érkezett be.
A beérkezett alkotások közül neves zsűri választotta ki a díjazottakat és a kiállításra érdemes alkotásokat. A fotókategória zsűrijének elnöke idén is Chochol Károly fotóművész, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke volt.
A fotóművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállításának megnyitó- és díjkiosztó ünnepségén Szarvas Attila az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Chochol Károly nyitotta meg a kiállítást.
 „Bevallom, némi aggodalommal vártam a beadási határidőt. Ki tudja hány családot, azon belül hány gyereket érintett a gazdasági válság és a természeti katasztrófa? A jövőbe vetett hit és lelkesedés lehetett az oka, de az elmúlt évek során soha nem találkozhattunk ilyen felhőtlenül vidám és boldog képanyaggal. Az ifjú lélek tiltakozik így a rossz ellen, tudomást sem véve róla, mert felejteni akar, vagy töretlen az optimizmusa. A díjazott alkotók munkái megállnák a helyüket akár korhatár nélkül, országos kiállításon is.” – mondta Chochol Károly.

A sok kiváló művésztanár között évek óta élen jár a Szent László Gimnázium jeles oktatója Papp László. Ebben az esztendőben tanítványaival kimagasló sikereket értek el, közülük hatan lettek díjazottak, így méltán a tanár úr is.
A szakmai értékelést követően a díjakat átadta a zsűri elnöke és Módos Gábor fotóművész, a MAOE felügyelő bizottságának elnöke.