Nőnapi színkavalkád a Kesztyűs műhelyből

Írta:  2011.03.24.
Pestszentimrén most már hagyománnyá vált, hogy Kesztyűs Ferenc vezette műhely művészeinek kiállításával köszöntik a nőnapot a Pestszenimrei Közösségi Ház Klub Galériájában.

A tavasz közeledtével immár hagyományosan
március 9-én nyílt meg a Kesztyűs műhely művészeinek közös kiállítása, melyre Kesztyűs Tibor (a mester fia), Kóra Ilona, Honfi Éva, Molnár Edit és Rigó Tibor hozta el alkotásait.
Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Kesztyűs Ferenc a nőnapról emlékezett meg.
Kaszner Margit grafikus-, festőművész, író nyitotta meg a tárlatot, Patricio Baeza és Ursu Gábor pedig latinzenével, gitárduóval emelte az est hangulatát.

 
Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus- és festőművész, művésztanár, a szilikon művészfesték technikájának egyik feltalálója fél évszázada vezeti iskoláját.
Folyamatosan rendez és nyit tanítványainak és más művészeknek is kiállítást galériákban, rangos kiállítótermekben. Rendszeresen viszi tanítványait alkotótáborokba, ahol irányítása alatt hazai és nemzetközi művészekkel együtt gondtalanul alkotnak és állítanak ki a tábor végeztével. A mester neve jól ismert számos hazai és egyéni és csoportos nemzetközi kiállítás kapcsán. Állandó kiállítása van saját galériájában és Ráckevén.

A tavaszköszöntő tárlatot április 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők.