Hazatér a Kárpátia

Írta:  2011.04.08.
A nemzeti rockzenekarok egyik emlematikus képviselője, a Kárpátia lép fel április 15-én 19 órakor a Pestszentimrei Sportkastélyban. Az együttesnek ez lesz az első koncertje a kerületben, s a fellépés azért is különleges, mert az együttes frontembere, Petrás János is kerületünkben él.
 
– Évek óta próbálkoztunk, hogy a Sportkastélyban koncertezhessünk, de eddig mindig falakba ütköztünk – mondta Petrás János.
– Szimbolikus jelentőségűnek érezzük, hogy a változások után megnyílt a lehetőség erre a fellépésre, és reméljük, hogy nem csupán nekünk, hanem minden nemzetépítő tevékenységnek több tere lesz a jövőben.
Petrás János hozzátette, hogy erre a frellépésre 32 számmal készülnek, s természetesen olyan klasszikussá vált dalaik is hallhatóak lesznek, mint a „Hol vagytok, székelyek?”, a “Magyarország katonái”, a “Kárpátok zenjetek” vagy a “Barátom, mondd, merre vagy?”.
– Egy teljesen új műsort hallhat a közönség, mert hagyományosan 3 havonta megújítjuk a koncertprogramot. Elég széles a repertoárunk ahhoz, hogy ezt gond nélkül megtehessük.
 
A Kárpátia 2003-ban alakult, s azóta 10 albumuk jelent meg. Saját számaik mellett régi magyar dalokat is feldolgoznak, s fontosnak tartják, hogy dalaikkal a Kárpát-medence valamennyi területét megénekeljék.