Alkotóműhelyek a Bókay iskolában

Írta:  2011.04.08.
A Bókay Árpád Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak kiállítása nyílt meg március 28-án a Városháza Galériában.

Gazdag kiállítási anyaggal mutatkozott be a Bókay Árpád Általános Iskola, színes, lelket gyönyörködtető alkotások. Többéves tehetséggondozó munka eredményei.
„Ne hagyjátok a templomot,/A templomot és az iskolát!/” – idézett Reményik Sándor Templom és az iskola című verséből köszöntőjében Kardos Gábor, Bókaytelep önkormányzati képviselője.
„Az iskola egy különleges szakrális hely. Tanít és nevel. A jövő generációit tanítja és neveli. Nagy a felelőssége. … Sok ilyen gondos kézre van szükség a jelenben és a jövőben is, hogy az értékek a jelent gazdagítva segítsék egy hagyományokat tisztelő, de kreatívan megújulni is képes nemzedék felnövekedését”– mondta az önkormányzati képviselő.  

A kiállítás megnyitójának ünnepi hangulatát emelték közreműködésükkel az iskola tanulói.   
– A diákjaink sok versenyről hoztak már díjakat – mondta Babák Sándorné, a Bókay iskola igazgatója. – Ezért gondoltuk, hogy ne csak mi örüljünk ezeknek az alkotásoknak, hanem mutassuk meg a közönségnek is. Már az alsó tagozatban nagy gondot fordítunk arra, hogy a kisgyermekekben szunnyadó tehetség kibontakozhasson. A legtöbb kiállított munkát az alsó tagozatosok készítették. Nemcsak a diákok, hanem pedagógusok is bemutatják szebbnél-szebb hobbiból készült alkotásaikat, szellemi termékeiket.
Szorobán verseny
Az idén 13. alkalommal rendeztek területi szorobán versenyt, melynek március 26-án a Bókay Árpád Általános Iskola adott otthont. 254 gyerek 13 iskolából érkezett az eseményre. 102 kisdiák mérettetett meg, és 152-en tettek tanúbizonyságot az eszköz magas szintű használatáról. A gyerekek felkészültségét bizonyítja, hogy 54-en jutottak be az országos versenyre.
Az eredmények pontos listája az iskola honlapján megtalálható: www.bokay.hu