Múzeumok majálisa

Írta:  2011.05.23.
A kerületi Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény május 21-22-én, immár hatodik alkalommal vett részt a Múzeumok majálisán, mely a magyarországi múzeumok legnagyobb seregszemléje.
A mindig májusban, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendezett program két napján több 10 ezer látogató ismerkedett a múzeumokkal, programjaikkal.
A szabadtéri rendezvényen önálló sátorban, szombat-vasárnap várták a kerületi Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény (PIHGY) munkatársai az érdeklődőket.
„A Pusztától a parkvárosig kiállítást vitték magunkkal, helytörténeti kiadványokat árusítottak, a játékos kedvűek papírrepülőt és
makramé díszeket készíthettek, nyakkendőt köthettek. Közel 1500-an töltöttek el hosszabb-rövidebb időt a XVIII. kerületi Pedagógiai
és Helytörténeti Gyűjtemény, a kerületi múzeum sátrában.
–A kötetlen beszélgetések során sok-sok kíváncsi egykori és mai kerületi lakónak, családnak mesélhettünk településünk múltjáról, oszthatták meg emlékeiket, élményeiket. De számosan álltak meg nálunk Budapest, az ország más részeiről is – mesélte Heilauf Zsuzsanna, a PIHGY igazgatóhelyettese. –Úgy érezzük, településmarketingként is kiválóan használhatóak a múzeumi szakma közös rendezvényei, legyen szó a múzeumi majálisról, a Múzeumok Éjszakájáról vagy a Múzeumok őszi fesztiváljáról, de még ide sorolhatjuk a Kulturális Örökség napjait is, melyre a Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény minden évben programmal jelentkezik.