Táborzáró komplex kiállítás a Bókay-kertben

Írta:  2011.07.01.
A kerületi gyerekek tehetséggondozó nyári táborban és szakkörökben készült alkotásaiból nyílt kiállítás a Bókay-kertben.

 
– A Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjteménynek (PIHGY) a TÁMOP 3.4.4./B/08/KMR/2009 – 0001 Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása – Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program pályázat segítségével tehetséggondozó nyári táborokat, tehetséggondozó szakköröket valósított meg – mondta a táborzáró komplex kiállítás megnyitóján Tóthné Kővári Csilla, a pályázatért felelős projektmenedzser. – A Bókay-kertben működő nyári tábori életébe bekapcsolódva valósult meg a TÁMOP tehetséggondozó tábor, amely 25 gyermeknek nyújtott képzőművészeti és drámapedagógiai területen képességfejlesztési lehetőséget.
A tábort Patakfalvi Attiláné és Kalmárné Takács Erzsébet a PIHGY szaktanácsadói, tehetséggondozó szakemberek tartották. Ezzel párhuzamosan a három projekthéten 30 gyermek tehetséggondozó szakkörön vehetett részt. Gácsi Eszter a Csodavilág Óvoda pedagógusa kerületi óvodások számára természettudomány témakörben, Diráné Huszár Gertrúd a PIHGY technika munkaközösség vezetője gasztronómia és lakberendezés, Váradi Emese a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára képzőművészet témakörben tartott szakkört. A PIHGY a pályázati keretből tíz-tíz kerületi gyermek szakkörön való ingyenes részvételét támogatta.
A Pedagógiai Intézet a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Programját, pályázati célkitűzéseit a PIHGY 99. kiemelt tehetségponttal együttműködve valósította meg.