Milyen is, ha tág a tóga?

Írta:  2011.10.06.
A görög öltözeteket is kipróbálták az Eötvös Iskola diákjai görög témahetük során. De szó esett az olimpiákról, és szólt a sirtaki is.

A táncházból senki nem akart kimaradni
Egy pillanatra azt hitte, Görögországba csöppent, aki felkészületlenül ugrott be szeptember 26. és 30. között az Eötvös Loránd Általános Iskolába: a felső tagozatosok ugyanis görög témahetet tartottak, amelynek során a klasszikus és a modern görög kultúrával ismerkedtek.
− A program a tanórák egy részében folyt, de délutáni elfoglaltságot is jelentett a diákoknak. A teljes heti munkát záró rendezvénnyel fejeztük be, melyre évfolyamkeretben készültek fel a felső tagozatosok. Az 5. évfolyam a görög művészetekkel, sporttal kapcsolatosan készült. A 6. évfolyam a görög tánc és hangszerek témakörét választotta. A 7. évfolyam az ókori és az újkori görög olimpiákkal, görög ételekkel kapcsolatosan tartott bemutatót. A 8. évfolyam a görög mitológia, görög istenek, az ókori görög öltözék bemutatására vállalkozott. Minden évfolyam színes kiállítási anyaggal is készült – tájékoztatott Peerné Baksa Gabriella igazgató-helyettes.

Istennők vagy athéni hölgyek?
A záró rendezvény megszervezésébe a XVIII. kerületi Görög Kisebbségi Önkormányzat is besegített: görög népviselet-bemutatót és ételkóstolót tartottak. A program táncházzal fejeződött be, amelyen a Santorini együttes játszott.
 A Santorini együttes húzta a talpalávalót