Mesék Lőrincről és más könyves dolgok

Írta:  2011.10.11.
Pestszentlőrinc is beköltözött a mesék világába, méghozzá óvodások és iskolások segítségével, akik ezért még díjakat is kaptak.

A legkisebbek is beszálltak a versenybe
A könyves vasárnapon többféle program várta a látogatókat a Lőrinci Nagykönyvtárban. Árkon innen - dombon túl címmel Kovács Marianna mesemondó interaktív mesére hívta a gyerekeket, majd a Pestszentlőrinc Legendáriuma című irodalmi pályázat eredményhirdetésével, díjkiosztással folytatódott a program.
A Lőrinci Nagykönyvtár irodalmi pályázatot hirdetett a 6-10 és 11-14 éves gyermekeknek. Írhattak mesét arról, ami Pestszentlőrincen történik – akár egy elkóborolt manóról, rajzokkal illusztrálhatták műveiket. Írhattak mondát, történetet, ami Pestszentlőrinc híres embereiről, nevezetességeiről szól.
A legjobb írásokat kötetben is megjelentetik, ami megtalálható lesz a Lőrinci Nagykönyvtárban és a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény könyvtárában.
Végül a Könyvtár barátja-díjak átadásával zárult a program. Az idei évben Kakucsi Lajos, a könyvtár olvasója, Darvassi Andrea, könyvtáros, pedagógus, Bányai Sándor, közoktatási szakértő, élménypedagógiai tréner vehette át a díjat.

A művek


Pestszentlőrinc Legendáriuma című irodalmi pályázat zsűri tagja volt Téglás Tivadar középiskolai tanár, helytörténész, Téglásné Hajós Éva, Kovács Györgyi régióigazgató, Heilauf Zsuzsanna Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, történész muzeológus.

Nyertesek

Óvodások:
Különdíj: a Szivárvány utca nagycsoportosai, vagyis Bakos Kitti, Benyovszky Dalma, Járdánházy Hanna, Stépán Réka, Papp Kitti

6-10 éves korosztály:
1. helyezett: Horváth Virág 10 éves (Brassó iskola), Pestszentlőrinc Legendáriuma
2. helyezett: Vadon Virág Hajnalka 9 éves (Brassó iskola), Tejfel cica a hős
2. helyezett: Bartos Brigitta 10 éves (Kandó iskola), Varázslat a könyvtárban
Emléklapot kapott: Gedai Réka 9 éves (Vajk-sziget iskola), A kis könyvecske

11-14 éves korosztály:
1. helyezett: Sajti Nikolett 13 éves (Eötvös iskola), Manó
2. helyezett: Gábornyik Kitti 13 éves (Eötvös iskola), A rejtély
3. helyezett: Kincses Tamara 12 éves (Gloriett sport iskola), A könyvtár réme
Emléklapot kapott: Tóth Szilárd 12 éves (Eötvös iskola) Pestszentlőrinc legendáriuma
Andi Zsombor 11 éves (Bókay iskola), Szia Feri!