Mindenkihez szólnak a dalok

Írta:  2011.10.18.
Összefogásra igyekezett felszólítani minden magyart a Kárpátia együttes október 15-i, a Sportkastélyban adott koncertje.

A legfontosabb budapesti koncertet adták itt...
Nyugodtan mondhatjuk, hogy otthonra talált Pestszentimrén a Kárpátia együttes, amely legjelentősebb budapesti fellépéseit tartja a kerületben. A mostani lemezbemutató koncerten még a tavaszinál is többen voltak.
– Jó érzés volt látni, hogy miközben egyre kevesebb pénzük van az embereknek a szórakozásra, még többen jöttek el erre a koncertre – mondta a Kárpátia kerületben élő frontembere, Petrás János. – Annak pedig mindig különösen örülünk, hogy sokan családostól jönnek, hiszen nem egy korosztályhoz szólnak a dalaink, hanem kortól függetlenül minden magyarhoz.
Ahogy a koncerten is kifejezte, a gyermekek különösen fontosak a nemzet számára, mert ha valamiben elmaradunk a környezetünkben élő népektől, az éppen a népesedés.

...és megint teltház előtt

A mostani lemezbemutató persze nem erre helyezte a hangsúlyt, hanem a hagyományápolásra, lévén 80 esztendővel ezelőtt Endresz György és Magyar Sándor akkor világszenzációnak számító repülőutat tett meg. 1931-ben Amerikából indulva leszállás nélkül érkeztek meg Bicskére a Justice for Hungary, azaz Igazságot Magyarországnak! elnevezésű gépükkel. Útjuk célja az volt, hogy felhívják a világ figyelmét Trianon igazságtalanságára. Rájuk emlékezve adta a Kárpátia legújabb lemezének is ezt a címet.
– Az összefogás fontosságát szimbolizálták útjukkal, s ez a koncertjeink összeállításánál is fontos szempont. Lehetőleg minden országrészhez igyekszünk szólni, Kárpátaljától a Délvidékig. Mindenhol megszenvedték a magyarok az elmúlt 90 évet, s nem teszünk különbséget az egyes nemzetrészek között – tette hozzá Petrás János.

Nézze meg a koncertről készült fotóinkat!