Bemutatkozik az ecsetkezelő

Írta:  2011.11.17.
Balogh Sándor autószerelőként dolgozik, szabad idejében fest, és szobrokat készít. Pasztellvonásaim című kiállítása a Lőrinci Nagykönyvtárban látható.

Hobbiból fest - de nagyon jól!
Balogh Sándor autószerelőként dolgozik, szabad idejében fest, és szobrokat készít. Tiltakozik a festőművész elnevezés ellen, ő inkább ecset- és krétakezelőnek nevezi magát, mivel nem járt képzőművészeti főiskolára, egyetemre, bár ez volt az álma.
Kezdeti alkotói lépéseit a Csili Művelődési Központ képzőművész szakkörében tette meg, néhány éve pedig a Kocsis Előd szobrászművész vezette Sarkosok Képzőművészeti Stúdiójának tagja. A csoportos tárlatok mellett az első önálló bemutatkozásra négy évvel ezelőtt nyílt lehetősége a Lőrinci Nagykönyvtárban, a múlt évben pedig a Rózsa Művelődési Házban láthattuk az alkotásait.
– A képzőművészet mindig is érdekelt, sok mindent kipróbáltam, amúgy is kísérletező típus vagyok – mondta Balogh Sándor. – Ösztöneimre hagyatkozva dolgozom, és élvezem az alkotás örömét. Kísérletezésem során eljutottam a pasztellhez, amit ezen a kiállításon mutatok be.
Saját festői fejlődését úgy látja, mint az egymásra épülő felismerések sorozatát. Témaválasztása az ember és a természet sajátos világa. 

Erzsébetről jöttek át a zenészek

– Nyitott szemmel járok, és figyelem az embereket és a természet jellegzetességeit, így születtek az alkotásaim. Irányt keresek a továbblépéshez, mert úgy érzem, még sok mondanivalóm van, ami további alkotásokra ösztönöz. 

Balogh Sándor festőművész kiállítása Pasztellvonásaim címmel november 8-án nyílt meg a Lőrinci Nagykönyvtárban. A tárlatot Várhalmi András, a Csili Művelődési Központ igazgatója nyitotta meg. Közreműködtek a Pesterzsébeti Lajtha László Zeneiskola növendékei. A kiállítás november 28-ig látható.