A karinthysoknak már van szalagjuk

Írta:  2011.12.05.
A Karinthy Frigyes Gimnázium végzős évfolyamának szalagavató báljának december 2-án a Pestszentimrei Sportkastély adott otthont.

A tánc a szalagavató fénypontja
Minden tanév egyik legszebb és leglátványosabb ünnepe a szalagavató bál. A végzős gimnazisták ünnepi öltözetben vonultak be szüleik, nagyszüleik, ismerőseik, barátaik elé.
A rendezvényen Hutai László, az iskola igazgatója köszöntőt mondott, ezt követően az osztályfőnökök feltűzték a végzős diákjaik ruhájára, a szívük fölé az iskola nevével díszített szalagot, majd a meghatónak mondható pillanatokban búcsúztatóval, a bál nyitótáncával folytatódott az ünnepség.
Ezután az osztályok produkciói következtek. A keringőtől a modern táncig szinte minden műfaj képviseltette magát. A diákok táncát vastapssal fogadták a szülők, nagyszülők, barátok, ismerősök.
Az idei tanévben végzős évfolyamba jár a két magyar-angol két tanítási nyelvű osztály 53 diákja, egy magyar-német 21, egy nemzetközi érettségire (International Baccalaureate) készülő osztály 26, egy normál évfolyam 30 tanulója.
A szalagavató után csak egy kihívás marad a 130 végzős Karinthys diák előtt, hogy az érettségi vizsgán számot adjanak a megszerzett tudásukról, utána végleg elválnak majd az iskolájuktól.

Megtelt a Sportkastély


A szalagavató hagyománya 

A legenda szerint egy selmecbányai mérnökiskola végzős hallgatóit jelölték meg szalaggal, hogy megőrizzék az iskola emlékezetét. A 19. században divattá vált, a 20. századra általánosan elterjedt, s a szalag tűzése még a 21. században is az iskolához tartozást - és egyben a felnőttkor kezdetét jelöli. A nagy buli kezdetét...